15 June 2014

The Great Gatsby

Assalamu'alaikum,


I am nothing to write of synopsis nor reviewing one. I am writing now only to share a movie which is having an amusing cinematography and presented in a beautiful way. This film set up as it is from the 1920s era. Black and white.

With the great actors, this film is such a masterpiece (for those who like this type of genre).

Yes, we got Amitabh there peeps.
I like this part most. I don't know whether they put a spell or something, but when the monologue voice are saying that the Mr Gatsby have one of the rarest smile... Automatically my mind translate as it wants me to think! huge LOL for me.


Overal, this film is great with a 2 hours plus duration and full of nice quotes and drama. But... It has a sad ending though. Okay, that's all. Just watch and feel it guys! ^.^

24 comments:

  1. Im a huge Leonardo fans! We are talking about Catch me if u can, Shutter Island and The Aviator. Just name a few. You should watch em all. Worth hours for sure. But, I didnt watch Great Gatsby yet..huhu.. Looking forward to, in near future. Thanx for the updates.. (n,n)

    ReplyDelete
  2. Then you should watch the film! This kind of actor really makes brighten up the film! Rasa macam baca novel!

    ReplyDelete
  3. Really? Must watch movie ni.. Selalunya people said, baca novel lagi better dari tengok movie sebab movie tak de details cam novel. If u say so, then, its a good sign, though.hehe.. Go to sleep, tomorrow is Monday.. We should embrace Monday blues.. (=.=)

    ReplyDelete
  4. Haha..I love monday laaaaaa! -.-" By the way, page FB sekarang tak boleh nak komen kat personal profile!! Ingat sama macam dulu.. Arghhh sakit!

    ReplyDelete
  5. Then, kena back to square one, i guess.. Kena re-do semua balik ke?? Ok, awak kena stay up la malam ni..hehe. Takpun tunggu je esok, buat kat ofis. Tomorrow never dies.hehe..(Btw, saya tak paham pun komen kat personal profile tu mende.haha, Profile FB ke Google+ ke..huhu).. Memang noob la benda alah ni, sapa suruh complicated sangat?huhu

    ReplyDelete
  6. Haha..komen kat FB. Let it be. Malas dah nak tukar balik. At least nanti nak kawen inform kat FB pon ada orang tahu. :D But I like the idea buat kat ofis tu.. hehe :3

    ReplyDelete
  7. Nak suh awak antar kad jela maksudnya.. Nak alamat?hehe.. Boleh awak design sendiri wedding card tu, mesti lawa.. Ha, btw, dulu awak sekolah kt KB kan? SMU (A) Maahad Muhammadi Lelaki.. U tu stands for what?

    ReplyDelete
  8. Lambat lagi kot Haira. Haah, U stands for Ugama. Sekarang nama dah tukar. Maahad Muhammadi Lilbanin dah.

    ReplyDelete
  9. U stands for Ugama? Then (A) tu? Almadrasah Assanuwiyah AlwaThoniyah Addiniah Almashoor Lilbanat. Ha, ingat lagi tak?hehe.. Selalunya yang saya tau, A tu, Agama. Ke cane?

    ReplyDelete
  10. A is Arab :) Banyak y dah lupa la dey... :P

    ReplyDelete
  11. Oooo... Ugama Arab? Ok, benda baru. Syukran, Benda tu juz nama sekolah je pun. Antara benda hebat yang saya tau..hehe.. SMKA (P) Almashoor.. =)

    ReplyDelete
  12. Haah.. Ouwh..dari sekolah agama jugak Haira ni. Kat Penang jugak ke?

    ReplyDelete
  13. Yepp.. Tapi malas nak mention sebab sekolah je agama, saya tak sangat.. So, berdiri atas nama sendiri lebih afdhal.hehe

    ReplyDelete
  14. Same here. Dulu la nak guna nama sekolah pon segan. Tapi bila dah tua ni, guna nama sekolah sebagai pemangkin untuk maintain di jalan y benar. At least serba sedikit boleh mengingatkan tentang pelajaran masa sekolah, Haira.

    ReplyDelete
  15. Tua? Big word tu..hehe. Tapi sama gak, memanjang saya suka cakap saya dah tua.hehe. then kena bash dengan orang sekeliling, sekali betul2 tua, baru taknak cakap tua dah.. (-.-)

    ReplyDelete
  16. Haha..betul lah. Dah nak masuk 30s dah. Mak ayah belum saya manjakan betul-betul lagi ni. Hmm :(

    ReplyDelete
  17. Sulung? Untung la mak ayah awak.. Even setiap kali call atau balik jumpa dorang je, kira bermanja gak tu..hehe.. Awak tak tua pun tapi semakin dewasa.. Boleh? Niat yang baik, insya Allah ada jalan, cuma cepat ke lambat je.. (^^,)

    ReplyDelete
  18. Yup..I'm the eldest. Haha.. yup, biologically saya makin dewasa. Tapi perangai, hmm.. ntahlah. InsyaAllah...di depan, jalan sentiasa ada. Apa mahu atau tidak je. Btw, Haira pernah tengok Laskar Pelangi?

    ReplyDelete
  19. Penah dengar tapi belum berkesempatan tengok. Filem Indonesia kan? Best ke? huhu

    ReplyDelete
  20. Best! pun macam baca novel dia. heheh. Tapi novel lagi detail la kot. Kelakar, sedih dan full of quotes. (again?)

    ReplyDelete
  21. Alamak, tak best la nak cakap. But I dun read novels.. huhu. Bukan jenis penyabor nak abeskan cita tu. huhu... Tapi, saya nak tanya awak, penah atang shoot street photo tak kat Penang? Ernest paintings?

    ReplyDelete
  22. Saya pun jarang baca. Kalau karya semacam cerita rakyat okay lah. Kalau cintan cintun tu, memang saya tak sentuh langsung. Penang? setakat ni saya stick to the streets of KL. Memang berhajat sangat..I mean sangat2 hokay! Tapi belum masa lagi. Painting kat jalan2 tu tahap dewa uhhh!

    ReplyDelete
  23. Yess.... Correct! Paintings by Ernest tu memang epic! Cantek sangat.. Mesti awak akan mimpi2 punya la. Ok, tipu. Awak akan suka la.hehe.. I do read novels tapinlebih prefer fiksyen. Novel cerita tu, sayq takleh sabar..huhu.. Samada abeskan novel tu sehari tak buat kje lain atau baca main tipu, skip je sampai ending.huhu. I have lil secret, nanti saya dah post sal tu, saya bagitau ek.hehe

    ReplyDelete
  24. Hahaha. Ade pulak main skip2. Nama pun cerita dik oi. Fiksyen? Err..tak suke! hehe. Sama lah, saya pon prefer amek one shot untuk habiskan. Heeeee...okay, I'm waiting!

    ReplyDelete

Sila tinggalkan hyperlink blog anda di komen (cara-cara dalam LINK INI ) kerana kebanyakan masa saya menggunakan mobile dan memudahkan saya dan pembaca lain untuk melawat blog anda kembali. Terima kasih daun keladi.

Note: only a member of this blog may post a comment.