15 July 2014

WW | Anytime



23 comments:

  1. Absolutely. We are going there but before that, need to prepare the visa and passport first. And wait till the flight touch down. Then, we will be gone for good. Right? (^,^)

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah Haira. Let's get ready... It's not the Jannah that we are hoping for nor the Nar we are running from. Only His redha and rahmat that we must hope and pray for.

      Delete
  2. Al-Fatihah kepada semua ahli kubur.....

    ReplyDelete
  3. Dulu masa sekolah rendah, cikgu BM (ak rasa dia orang tabligh juga berdasarkan janggut dia) kata 'Bagi salam kat ahli kubur masa lalu, lepas tu cakap korang tunggu nanti ktorang join satu hari nanti' pastu baca al-fatihah utk mereka. Sampai sekarang ingat... Nama dia Cikgu Abdullah jugak. Pastu sambung merentas desa. Memula takut (sebab budak lagi kan), sebab dia kata kita pun join orang dalam 'sini' nanti. Pesanan dia tu selalu ingat sampai sekarang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dalam tu pesan dia Soleh.. Betul la tu.. orang ingat mati kan orang bijak.. haa. Sebab tu dia cakap macam tu kot..

      Delete
  4. Tempat persinggahan sebelum ke alam yang kekal.

    ReplyDelete
  5. Tiada siapa yg dapat keluar dari dunia ini hidup2... subhanallah. T kasih atas peringatan sahabat. Salam Rabu Khamsi Abdullah.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul.. Salam Rabu jugak Khir Khalid.. (macam pelik je panggil dengan nama penuh)

      Delete
  6. Soleh S: Betul tu!! Ayah saya memang ajar dari kecik, kalau lalu or melintasi kwsn tanah pkuburan, kena cakap camni : Assalammualaikum ya ahlil kubur. Sabarlah kami akan sertai kalian jugak nanti.. Pastu sedekah la alfatihah kt dorang. Sebab tu saya tak takut kubur sebab saya rasa dekat. Macam kenal jek.. Awat ghasa cam psiko segham plak ni.huhu.

    Khamsi Abdullah: Tumpang buat rumah sendiri jap ek.haha. Jangan marah nanti kena jual.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh, silalah.. Cam biasa. Teh ade kat dapur, biskut ade atas meja.. roti bakar ade lagi sikit bawah saji tu. Dah makan jangan lupa kemas.

      Delete
    2. Eeeiiiii... Teruknya orang sekarang..huhu. Open je citer tak puase... Ish.. ish.. ish... (Geleng2 kepala sambil tunduk bawah penuh penyesalan) ='(

      Delete
    3. Haha.. La..lupa bulan puasa. Eh, saya puasa.. Haira puasa tak? xD xD

      Delete
  7. masih banyak yang kosong... sekarang nie susah nak cari tanah perkuburan yg kosong begini... kalau di kl dah sendat dah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pernah gi kat kubur jalan kuari, cheras. Peh..padat. Silap gali kena kubur orang. Betapa ramai dan singkatnya selang masa kematian.

      Delete
  8. Subhanallah, Maha Suci ALLAH yang Maha Menciptakan dan Menyempurnakan ciptaan Nya

    ReplyDelete
  9. al-fatihah buat smuanya umat islam yg telah pergi mngadap ilahi, terutamanya my dad :(

    ReplyDelete
  10. tempat kekal abadi...bila agaknya kita akan berada di sana

    ReplyDelete
    Replies
    1. y pasti lagi dekat berbanding masa muda kita..

      Delete
  11. setiap org yang bijak adalah orang yang sentiasa ingat mati kerana ajal sesseorang tidak mengenal usia masa dan ketika...peringatan utk diri sendiri..Takbir!!

    ReplyDelete

Sila tinggalkan hyperlink blog anda di komen (cara-cara dalam LINK INI ) kerana kebanyakan masa saya menggunakan mobile dan memudahkan saya dan pembaca lain untuk melawat blog anda kembali. Terima kasih daun keladi.

Note: only a member of this blog may post a comment.