21 December 2017

Bagaimanakah Untuk Meninggalkan Link Blog di Ruangan Komen Blogspot

Kebelakangan ini aku banyak menggunakan telefon bimbit untuk melayari internet. Untuk melawat blog kawan-kawan pun begitu juga. Cuma satu je lah masalahnya, skrin kecil dan tukar tab ke tab lain memang leceh. Terutama apabila nak melawat blog kawan blogger yang meninggalkan komen di blog ni.


So, teringat pasal cara-cara untuk attach hyperlink kat ruangan komen Blogspot ni which is aku banyak guna untuk spam blogger lain dulu. Ramai blogger yang block penggunaan hyperlink ni dengan alasan dapat marketing free, spam virus, phishing dan macam-macam lagi.


Well, sebenarnya benda ni bagus untuk SEO jugak sebenarnya. Yang paling penting sangat memudahkan kita blogger untuk saling lawat-melawat. So, apa yang perlu korang buat untuk tinggalkan hyperlink blog korang adalah:


1) Korang tulis lah komen apa-apa kat ruangan komen. Taknak tulis pun tak apa.


2) Korang taip ni: <a href="http://www.stanzaku.com" rel="nofollow">stanzaku</a>


3) Korang tukar alamat STANZAKU dan nama STANZAKU ke nama blog korang.


4) Macam biasa, tekan submit.


5) Selesai.


Dengan ini aku harap ramai lah yang akan tinggalkan link. Senang nak menyinggah balik.


xoxo satu kaley!

8 comments:

Sila tinggalkan hyperlink blog anda di komen (cara-cara dalam LINK INI ) kerana kebanyakan masa saya menggunakan mobile dan memudahkan saya dan pembaca lain untuk melawat blog anda kembali. Terima kasih daun keladi.

Note: only a member of this blog may post a comment.