17 September 2018

Khayla Sakit Perut, Makan Pun Tak Ada Selera


2,3 hari lepas, "Akit... yah, akit..." Khayla mengadu sakit perut.. Pastu ade muntah.. Dahlah manjang tak berapa nak selera makan.. Semalam rasa kat perut dia macam bulging kat dalam.

Ayah dengan ibu risau dah. Berapa kali jugak lah palpate perut nak make sure. Lepas tu Ibu dia cepat-cepat ambik stethoscope nak dengar kat perut. Macam okay je, angin kot na?

Khayla pulak boleh duk gelak bila Ibu dengar perut dia.

"Palpate tak sakit, okay la tuh.." Kata ibu dia. Si Khayla ni pun sibuk la nak dengar jugak perut rabbit kesayangan dia. Hehe... Besar nanti nak jadi Doktor ke Khayla?


2 comments:

Sila tinggalkan hyperlink blog anda di komen (cara-cara dalam LINK INI ) kerana kebanyakan masa saya menggunakan mobile dan memudahkan saya dan pembaca lain untuk melawat blog anda kembali. Terima kasih daun keladi.