17 September 2018

Lando Zawawi Vrus Mengamuk Di Stesen Minyak?

Netizen gempar apabila Lando Zawawi dikatakan memuatnaik video 'mengajar' seorang staff stesen minyak berbangsa Bangladeshi kerana dipercayai ingin menyembur Lando Zawawi dengan Fire Extinguisher.

Di dalam kapsyen nya, Lando mengatakan:

Apa ke gila sawan lembu sorang mamat stapp Petron Setia Alam ni sound wa baru nyala okok dalam keta nak gerak nih?
Siap nak tembak wa pakai fire extinguisher.
Kalau kat luar tu kita pahamlah. Cakap baik baik.
Lu tu dah la warga asing 
Nanti kita interbiu dia. Wa urgent nak hanto tar pakai 4x4 penjam Lejen Custom punya.
Dalam kapsyen untuk video berasingan, beliau menyambung:

 
Buat kelas sivik sorang stapp Petron yg kuang ajar sat.
Sebelum kena debik ngan kastemer lain. Elok dia belajar cara handle kastemer.

Dan menyambung dengan komen:

 Ok la camni. Korang yg defend warga asing kurang ajar ni mai duduk depan wa. Nak tengok berapa ramai sanggup pertahankan apa lu rasa betui. Meh. Jangan malu. Wa sorang jer.

Namun setiap reaksinya membangkitkan reaksi kontra netizen. Ramai netizen yang menyatakan tindakan Lando itu salah. Tidak puas hati dengan tohmahan netizen, Lando melaporkan kejadian itu kepada pihak Polis.


2 comments:

Sila tinggalkan hyperlink blog anda di komen (cara-cara dalam LINK INI ) kerana kebanyakan masa saya menggunakan mobile dan memudahkan saya dan pembaca lain untuk melawat blog anda kembali. Terima kasih daun keladi.