10 September 2018

Unsung Heores Dalam Hidup KA dan Bagaimana KA Bangkit Kembali

Assalamu'alaikum dan selamat pagi.

Belum terlambat kiranya KA ingin mengucapkan salam Ma'al Hijrah buat semua yang terlintas dan melintas kat blog KA ni.

Rentetan harga minyak dan gas yang tak berapa nak stabil since 2014. Syarikat seperti tempat yang KA kerja pun tak dapat lari dari terkesan. KA sendiri pun dah 3 tahun tiada kenaikan gaji dan bonus. Dengan lambakan kerja yang tertimpa akibat pengurangan tenaga kerja turut memberi kesan yang sangat perit buat fizikal dan emosi KA.

HOD dan Operation Manager yang meninggalkan syarikat turut memberi kesan kerana KA tiada tempat rujukan lagi dah. Belum cerita krisis dengan management. Fuh, sakit!


KA telah mengambil keputusan untuk resign dari position KA sekarang di tempat itu. It is really a bit sad for KA to leave such a nice place with great people. But, for my future, it is a must.

Nasiblah dalam kemurungan, masih ramai orang sekeliling yang supportive. Dalam tak sedar, ramai kawan-kawan yang kita rasa kawan biasa. Rupanya dorang ni lah yang perhatikan kita dan menunggu untuk menyokong kita dari jauh.


Tak kurang juga yang menawarkan kerja buat KA. Bukan seorang, bukan dua orang tapi ramai dan KA sangat terkejut. Betapa hebatnya perancangan Pencipta.

KA mempertimbangkan beberapa tawaran sambil fokus untuk mempersiapkan diri sebagai Natural Manager di Cuckoo.

Berbalik kepada tajuk. KA sangat amazed dengan platform yang Cuckoo sediakan ni. Walaupun register tanpa apa-apa modal, KA mampu dapat at least RM1000 sebulan minimum dengan hanya login SocMed dan iklan.

KA sangat berterima kasih kepada kawan sekolah KA, NM Norhafiza yang menjemput KA dan guide KA tanpa jemu dalam bidang ni.

Kalau ada yang tertanya-tanya cara kerja kami di Cuckoo ni sampai ada yang berpendapatan lebih dari RM10,000 setiap bulan boleh baca di:


Manalah tahu dapat membantu korang topup duit dapur ke, bayar kereta ke, rumah ke kan? Apa pun yang kita buat, KA doakan kita semua beroleh kejayaan dan kebahagiaan di dunia dan di akhirat. InsyaAllah. :)

No comments:

Post a Comment

Sila tinggalkan hyperlink blog anda di komen (cara-cara dalam LINK INI ) kerana kebanyakan masa saya menggunakan mobile dan memudahkan saya dan pembaca lain untuk melawat blog anda kembali. Terima kasih daun keladi.