04 November 2018

Tindakan Nurse Ini Sangat Mengharukan NetizenSyabas buat (jururawat) JT Nur Syuhada Dari Bahagian Neurosurgery Hospital Sultanah Aminah Johor Bahru, Johor 
Anda berjaya membuat masyarakat malaysia bangga dan terharu dengan sikap tanggungjawab tidak kira di mana pun berada. Anda membantu bukan kerana wang ringgit tetapi anda membantu kerana tanggungjawab sebagai jururawat kerajaan Malaysia. 

Gambar Dan Info Dari Sumber Facebook
————————————————————
Kejadian ni berlaku pagi tadi dari arah JB menghala Skudai berhadapan danga bay,   seorang jururawat yang sudah tamat waktu bekerja (shif mlm)  dan ingin pulang kerumah,  dengan rasa tanggungjawab mengenepikan soal penat beliau memberhentikan kereta membantu mangsa kemalangan yang berada ditengah jalan, menurut sumber jururawat yg baik hati ni cuba menenangkan mangsa kemalangan dan kalau beliau tak menghadang lalu lintas mungkin pekara lebih teruk akan terjadi pada mangsa ketika itu.  

Syabas jururawat yang berhati mulia dan orang awam yg membantu. Kepada yg memandu berhati-hati ketika pulang ke kg pada cuti musim perayaan.


No comments:

Post a comment

Sila tinggalkan hyperlink blog anda di komen (cara-cara dalam LINK INI ) kerana kebanyakan masa saya menggunakan mobile dan memudahkan saya dan pembaca lain untuk melawat blog anda kembali. Terima kasih daun keladi.

Note: only a member of this blog may post a comment.