06 May 2019

Apa Makna Lampu Amaran Di Dashboar Kereta



Assalamu’alaikum dan selamat berpuasa.

KA tahu ramai antara kita termasuk KA sendiri tak tahu sangat berkenaan lampu-lampu isyarat yang menyala dekat dashboard kereta kita kan? 

Alah, even yang pakai kereta mahal-mahal dengan dashboard yang macam kokpit jet tu pun tak tahu banyak pasal isyarat dan butang yang ada.

So, post kali ni KA cuma nak share gambar untuk rujukan KA dan kawan-kawan. Nanti tak ada lah menggelabah dan panik kan.

Jom tengok dan baca.





KA harap sedikit sebanyak dapat membantu lah ye. 

No comments:

Post a Comment

Sila tinggalkan hyperlink blog anda di komen (cara-cara dalam LINK INI ) kerana kebanyakan masa saya menggunakan mobile dan memudahkan saya dan pembaca lain untuk melawat blog anda kembali. Terima kasih daun keladi.

Note: only a member of this blog may post a comment.