04 August 2019

Teringin Ayam Szechuan Punya Pasal

 

Duk tengok televisyen rencana masakan #szechuan , teringin pulak nak makan ayam yang dia goreng kilas dengan #madu (bukan madu #payungemas ya!) dan sos #bijan.

Semalam kita dah masak lauk berkuah, hari ni kita masak lauk kering pula. 

Cuma nya, acik tak letak lada szechuan ( #szechuanpepper ) sebab mana tah nak cari benda tu. Lagipun @nurkhaylaadelea tak pandai makan #pedas lagi. 

Maka, kita ketung ketang ketung ketang #alexander je lah mana yang ada. 

Dengan harapan aalikhamsi boleh telan. 😜

Nasib baik kakak tak perangai sangat hari ni. Ibunya sambung tido lepas zohor tadi kumpul tenaga untuk kerja malam, malam ni.

#stirfry #sesame #honey #chicken #friedchicken #asianfood #fusion #opahkau




No comments:

Post a Comment

Sila tinggalkan hyperlink blog anda di komen (cara-cara dalam LINK INI ) kerana kebanyakan masa saya menggunakan mobile dan memudahkan saya dan pembaca lain untuk melawat blog anda kembali. Terima kasih daun keladi.

Note: only a member of this blog may post a comment.